De geroosterde boterham van museumdirecteur Sietske wordt binnenkort onderdeel van een kunstwerk. Dat en meer vertellen we je in deze blog vol inspirerende en kunstzinnige bammetjes.
Het smeren van de geroosterde boterham van museumdirecteur Sietske wordt binnenkort onderdeel van een gloednieuw kunstwerk in het LAM museum. En dat heeft niets te maken met haar rol als baas van het museum.
Hoe dat zit? Het LAM museum en Elise ’t Hart verzamelen feestgeluiden rondom eten, drinken en winkelen. Van die geluiden wordt een kunstwerk gemaakt dat opgenomen wordt in de collectie.
Sietske vertelt: ‘In ons gezin hebben we de traditie dat we op verjaardagen een speciale boterham voor het feestvarken maken. We roosteren een boterham, snijden hem in zes repen en beleggen elke reep vervolgens met een ander beleg. Kaarsjes erop en de verjaardag kan beginnen!’
Sietske hoopt dat haar voorbeeld anderen aanzet mee te doen. Hoe meer mensen hun geluiden delen, hoe sterker het kunstwerk.’
Over feestelijke en bijzondere boterhammen gesproken, heb je deze al eens gezien? Borduurkunstenaar Youmeng Liu maakte deze boterham van naald en draad. Je zou er zo een hap van nemen.
Deze sandwich is een feestje om te zien. HypnoMotion smeert en belegt een sandwich van LEGO.
Kunstenaar Gab Bois (op Insta gabbois) maakt van haar bammetjes banken. Zin om neer te ploffen op deze heerlijke bank?
Smaakt deze foodart naar meer? Volg ons op Instagram. We delen parels uit de collectie en op vrijdagen laten we je zien wat we buiten het museum hebben gevonden: kunstwerken en design rondom eten en drinken waar je trek van krijgt (en een glimlach op je gezicht!)
Het LAM is gewoon een bijzonder museum. Midden tussen het groen van Landgoed Keukenhof in Lisse, in een uniek gebouw, laten we je bijzonder kijken naar alledaagse onderwerpen zoals eten, drinken en winkelen. Via een internationale kunstcollectie en enthousiaste Kijkcoaches, ontdek je het bijzondere in het gewone.
scroll verder
scroll verder
scroll verder