Gemalen koffiebonen op zondagochtend, vers brood van de bakker of de stroopwafelkraam op de markt. Het water staat al in de mond. Dat geur en eten met elkaar verbonden zijn, dat weten de meeste wel maar wat doen we er allemaal mee.
De Blikopeners van het LAM
Dat LAM-effect verlengen en verstevigen we met onze Blikopeners. Je krijgt er elke nieuwsbrief een van ons cadeau. Nog niet ingeschreven? Meteen even doen; zo ontvang je elke twee weken een portie inspiratie en feelgoednieuws op je digitale deurmat.
De geur van de leeuw
Soms ruik je iets wat zo lekker is dat je het wel in een flesje wil stoppen. Als je Nestle bent dan doe je dat ook gewoon. Van de Lions ontbijtgranen om precies te zijn. Wel alleen voor de fans uit Frankrijk, maar als we die moeten geloven heeft het de heerlijke tonen van chocola en karamel. Ga je deze zomer nog richting Frankrijk? Misschien kom je Eau de Lion wel tegen.
Ken je ons leeuw al? Misschien dat de geur nog wel in de dozen hangt. Kunstenaar Xavier Mary maakte deze leeuw helemaal uit de dozen van de Lion’s ontbijtgranen.
Hoe ruikt sla eigenlijk?
Kunstenaar Stefan Gross is een meester als het gaat om het maken van een realistisch beeld. Wanneer je zijn veld met sla ziet kan je de frisse smaak bijna proeven. De kleur, de vorm en het totaal plaatje, het klopt gewoon. Ruik er vooral ook even aan. Een heel aantal mensen ruikt dan direct de geur van een frisse salade. Terwijl deze geur er niet bewust aan toegevoegd is. Maar als je brein het toe laat dan heeft het werk gewoon de geur van een heerlijke salade.