Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Anne, een nieuw gezicht in het LAM team
Fotograaf: LAM

Dit is Anne

Sinds kort versterkt Anne het kantoorteam van het LAM museum. Ze stelt zich graag aan je voor. 

Magisch

Met een grote glimlach wandel ik het landgoed van Kasteel Keukenhof op, onderweg naar mijn eerste werkdag bij het LAM. Wat een magische omgeving, zeker met de prachtige herfstkleuren die momenteel het museum omringen. Maar hoe ben ik hier terecht gekomen?

Gek op cultuur

Al met de paplepel werd belangstelling voor cultuur me ingegoten. Van jongs af aan bezocht ik met mijn opa en oma of mijn ouders verschillende musea, (klassieke) concerten en theatervoorstellingen. Op de middelbare school nam ik deel aan de ‘cultuurklas’ en volgde ik, naast de klassieke talen, ook vakken als Culturele en Kunstzinnige Vorming. Toen het tijd werd om een vervolgopleiding te kiezen, viel de keuze op het toerisme. Toch ben ik ook tijdens mijn toeristische opleiding de culturele belangstelling niet verloren en koos ik als minor ‘Business of Arts and Culture’.

De wereld over

Na mijn studie startte ik mijn carrière bij een reisorganisatie, en heb ik de mogelijkheid gehad om veel reizen te maken. Daardoor heb ik al een flink aantal prachtige bestemmingen over de gehele wereld mogen bezoeken: Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, China, Japan, Indonesië, Madagaskar, Zuid-Afrika, Mexico, Argentinië en Brazilië zijn slechts een kleine greep uit de lijst. De geschiedenis van deze bestemmingen bleef me boeien, ik vond het fantastisch om te zien hoe ieder land en ieder volk geheel eigen uitingen van de cultuur kent.

Het klinkt misschien vreemd, voor iemand die bij een reisorganisatie gewerkt heeft en dus de hele wereld over gevlogen heeft, maar ik vind het ook erg belangrijk om je bewust te zijn van je impact op het milieu en daar zoveel mogelijk naar te handelen. Zo compenseer ik altijd de CO2-uitstoot van mijn reizen via een project, maar ook in het dagelijks leven scheid ik (uiteraard) mijn afval, gebruik ik geen plastic wegwerp-items en probeer ik zoveel mogelijk lokaal geproduceerde producten te kopen. Een betere wereld begint bij jezelf, en ook kleine verbeteringen dragen daar al aan bij.

Liefde op het landgoed

Nu ik twee jaar geleden getrouwd ben (op het landgoed van Kasteel Keukenhof) en een huis gekocht heb in Lisse, merk ik dat ik meer ‘honkvast’ geworden ben. Maar mijn vaste (leuke!) baan opgeven… Dat was toch wel een grote stap. Toen kwam de vacature als Office Manager bij het LAM voorbij: dít was precies een functie die mij op alle punten aansprak! Ontzettend diverse taken, een prachtige werkomgeving én de mogelijkheid om mijn liefhebberij voor kunst en cultuur in mijn werk terug te laten komen. Snel ben ik in de pen geklommen om een brief te schrijven, heb ik het museum bezocht en heb ik ontzettend leuke gesprekken mogen voeren, waarna het verlossende woord kwam: ik mocht mezelf lid van het LAM-team noemen!

Lieveling

Na mijn eerste kennismaking met het LAM bleef één kunstwerk me wekenlang bij. In Last Supper van Yinka Shonibare komen mijn twee liefdes (reizen en kunst) samen: wanneer ik langs dit kunstwerk loop, komen de mooie herinneringen aan mijn reizen door Afrika terug en ontdek ik iedere keer weer iets nieuws. Er is zoveel om naar te kijken en van te genieten! Zéker binnen in het museum, maar ook rond het museum op het landgoed.

Laatste nieuws

Geluk zit in een klein koekje – Vier de kerstvakantie in het LAM museum

Geluk zit vaak in een klein hoekje. Én in een koekje. Deze kerstvakantie draait alles…

Lees meer
Aanwinst Magali Reus nu te zien – XXL Bonne Maman pot

Een grote sculptuur van de Nederlandse kunstenaar Magali Reus is vanaf nu te zien in…

Lees meer
We richten het museum als supermarkt in – nieuwe presentatie

Eerst je groente! Dat gold en geldt waarschijnlijk thuis aan tafel, maar net zo goed…

Lees meer
Ivo Niehe tipt LAM museum

Op zondag tipt Ivo Niehe de beste, leukste en mooiste culturele uitjes in zijn programma…

Lees meer
Junior Kijkcoaches nemen het LAM museum over

Op zondag 19 november 2023 namen 10 kinderen het LAM museum op Landgoed Keukenhof in…

Lees meer
Kies je kleur en ontdek het LAM met je Kleuren Kijk Kaart

Trek je laarzen aan en kom de herfst in en rondom het LAM museum op…

Lees meer
LAM museum krijgt Sacha Tanja Penning uitgereikt

Het LAM, het kunstmuseum op Landgoed Keukenhof in Lisse, kreeg vandaag, op vrijdag 29 september…

Lees meer
Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal bezoekt LAM museum in Lisse

De Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal bezocht op woensdag 27 september het LAM museum op…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren