Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Kunstwerk wordt gerecht
Fotograaf: Benjamin Li

Het recept achter het kunstwerk van Benjamin Li

In samenwerking met het LAM en onze Rotterdamse collega’s van MAMA maakte Benjamin Li een fantastisch puzzelkunstwerk in oplage. Het gerecht, kipblokjes met pikante saus, fotografeerde en at Benjamin in het Chinees-Indisch restaurant Happy Corner in Amsterdam. 

‘Ik zat er alleen aan een tafeltje dat gedekt was met een roze tafellaken, linnen servet, een kaars en een bloemetje. Van de eigenares had ik een schaaltje kroepoek gekregen. Aandachtig bekeek ik de menukaart, maar wist eigenlijk al dat ik kipblokjes met pikante saus wilde bestellen, omdat dit nummer 39 op de menukaart was.’

De keuken in

Ter gelegenheid van de speciale editie van Benjamin Li schreef zijn vader, ooit zelf chef en restauranthouder,  het afgebeelde gerecht uit. En wij mogen het met je delen!

Recept kipblokjes met pikante saus

Ingrediënten
300 gram kipfilet
1 kleine ui
½ rode paprika
½ groene paprika
50 gram prei
50 gram witte champignons
2 teentjes knoflook
1 el. ketchup
1 el. suiker
2 tl. sambal
2 tl. sojasaus
2 tl. zout
2 tl. maïzena
snufje witte peper
scheutje Shaohsing wijn
sesamolie
olie

Voorbereiding 
1) Meng 1 tl. maïzena met een scheutje water en zet apart.
2) Snijd de kip in stukjes. Voeg toe 2 tl soja saus, 1 tl zout, 1 tl suiker, 1 tl maïzena en een scheutje olie. Marineer de kip en laat het 15 minuten rusten.
3) Snijd de knoflook fijn.
4) Snijd de ui in halve ringen en de prei in ringen.
5) Snijd de paprika in gelijke stukken.
6) Snijd de champignons in plakjes.

Bereiding
1) Verhit de wok op hoog vuur met een beetje olie. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Neem de kip uit de wok en zet het apart.
2) Verhit de wok op hoog vuur met een beetje olie. Voeg de uien en knoflook toe en bak kort. Voeg dan de paprika en champignons en pak het geheel 1 minuut. Voeg de prei en de kip toe en roer het door elkaar.
3) Voeg nu 1 el suiker, 1 el ketchup, 1 tl zout, 2 tl sambal, snufje peper en (een deel van) het maïzena-mengsel toe. Roerbak het door elkaar tot een geheel.
4) OPTIONEEL: voeg 1 el shaohsing wijn en ½ tl sesamolie en roerbak het even mee.

Het gerecht is het lekkerst met witte jasmijnrijst. Eet smakelijk!

Laatste nieuws

Deze aanwinst van het LAM museum vult alle zalen – Nieuw geluidskunstwerk

Het LAM museum in Lisse heeft een nieuwe aanwinst die alle zalen in het gebouw…

Lees meer
RTL nieuws tipt LAM museum als een van hun favoriete musea

RTL maakte een top 5 van leuke en betaalbare uitjes in het voorjaar, wat een…

Lees meer
Kom dobbelen in het voorjaar!

Het schijnt dat mensen die toeval toelaten, meer geluk hebben. Wie openstaat voor toeval, kijkt…

Lees meer
De liefste messen die je ooit hebt gezien – Ty Locke

Messen, dat klinkt scherp en gevaarlijk, toch? Deze messen van kunstenaar Ty Locke (1996) geven…

Lees meer
Peim van der Sloot wint NN Art Award

Kunstenaar Peim van der Sloot wint de NN Art Award 2024, een jaarlijkse prijs voor…

Lees meer
Yuichi Hirako meest gevraagde kunstenaar

De Japanse Yuichi Hirako, een van de kunstenaars uit het LAM museum, is hot and…

Lees meer
We zoeken Kijkcoaches

In bijna al onze reviews worden ze genoemd: de Kijkcoaches. De Kijkcoaches in het LAM…

Lees meer
Wat heeft het LAM museum te maken met deze toptalenten uit het Koninklijk Concertgebouw?

Op donderdag 11 januari 2024 speelden 6 jonge musici de sterren van de hemel in…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren