Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Rutger loopt een week stage in het museum
Fotograaf: LAM

Iedereen verdient het om geraakt te worden door kunst

Hoe kom je als vijfde klasser terecht in het LAM? En, wat heeft het museum een snuffelstagiair te bieden? Rutger Moolenburgh, leerling van het ECL in Haarlem, vertelt. Deze week krijgt hij een kijkje in de keuken en versterkt hij het LAM team.

De plek

Als 5VWO leerling moest ik op zoek gaan naar een plek waar ik een week lang stage zou kunnen lopen, om zo een beeld te krijgen van hoe het er in een organisatie of bedrijf aan toe gaat.

Toen ik via mijn tante in contact kwam met Sietske (van Zanten, directeur) en hoorde over het LAM was ik meteen geïnteresseerd.

Kunst, maar dan anders

Mijn hele leven lang heb ik al interesse in heel veel verschillende soorten kunst gehad. Ik maak bijvoorbeeld al van kinds af aan muziek, speel in een band en hou erg van theater. Ook namen mijn ouders me vaak mee naar musea waardoor ik al op jonge leeftijd kennis maakte met veel verschillende kunstenaars en kunststromingen. Daarom vond ik het ook erg bijzonder om kunst op een hele andere manier te zien dan ik tot nu toe had gezien. Geen strenge verdeling op periode of stroming maar kunst die op een frisse en gelijkwaardige manier wordt tentoongesteld.

Geraakt worden

Kunst is voor mij een manier om mijn gedachtes en emoties te kunnen uitten of om juist afleiding te zoeken. Veel mensen ervaren dit ook met kunstvormen als bijvoorbeeld muziek of theater, maar weinig mensen van mijn generatie zien beeldende kunst als iets waar ze zich in kunnen uitten. Ik denk dat dit vaak komt omdat beeldende kunst door jongeren gezien wordt als iets wat heel ver weg van ze staat, of iets wat ze toch niet zullen begrijpen. Daarom voelde ik me erg aangesproken door het LAM. Iedereen verdient het om geraakt te kunnen worden door kunst, en ik denk dat het LAM, door kunst op een nieuwe manier te presenteren, ervoor zorgt dat mensen er op een andere manier naar gaan kijken en zich meer aangesproken zullen voelen door kunst.

 

Ik merk dat doordat ik bezig ben met onderwerpen die me echt interesseren ik erg gemotiveerd ben en zo veel leer over hoe het is om te werken. Ik ben daarom erg blij dat ik stage kan lopen bij het LAM.

 

Laatste nieuws

Jouw kerstgerecht in het LAM museum – Kunstwerk Tom Heerschop te zien in de kerstvakantie

Weet je nog, die kerstvakantie in 2021 die plots heel anders werd dan gedacht? Vanwege…

Lees meer
Geluk zit in een klein koekje – Vier de kerstvakantie in het LAM museum

Geluk zit vaak in een klein hoekje. Én in een koekje. Deze kerstvakantie draait alles…

Lees meer
Aanwinst Magali Reus nu te zien – XXL Bonne Maman pot

Een grote sculptuur van de Nederlandse kunstenaar Magali Reus is vanaf nu te zien in…

Lees meer
We richten het museum als supermarkt in – nieuwe presentatie

Eerst je groente! Dat gold en geldt waarschijnlijk thuis aan tafel, maar net zo goed…

Lees meer
Ivo Niehe tipt LAM museum

Op zondag tipt Ivo Niehe de beste, leukste en mooiste culturele uitjes in zijn programma…

Lees meer
Junior Kijkcoaches nemen het LAM museum over

Op zondag 19 november 2023 namen 10 kinderen het LAM museum op Landgoed Keukenhof in…

Lees meer
Kies je kleur en ontdek het LAM met je Kleuren Kijk Kaart

Trek je laarzen aan en kom de herfst in en rondom het LAM museum op…

Lees meer
LAM museum krijgt Sacha Tanja Penning uitgereikt

Het LAM, het kunstmuseum op Landgoed Keukenhof in Lisse, kreeg vandaag, op vrijdag 29 september…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren