Sebastiaan, die de teksten schrijft voor de digitale tour, schreef een column over ons collectiethema.
Voedselvallei
De Italiaanse stad Parma ligt in de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna. De streek wordt ook wel ‘voedselvallei’ genoemd. In Parma zijn maar liefst 6 musea over eten. Over pasta, wijn, ham, Feline-salami, tomaten en de wereldberoemde Parmezaanse kaas.
Voedsel en consumptie
Het LAM richt zich in tegenstelling tot die 6 musea niet specifiek op een bepaald soort voedsel. Wij hebben het thema voedsel en consumptie in de breedte. In zekere zin zij wij ook een voedselvallei.
Ze wachten op je
We vertellen de verhalen van producten van over de hele wereld. Betoverend, omdat ze onuitputtelijk zijn. Ook hebben ze geheimen, laten ze je op een nieuwe manier kijken en nadenken. De kunstwerken zijn stuk voor stuk persoonlijkheden. Ze wachten geduldig om door je te worden bekeken. En besproken. Ook al kijk je samen naar hetzelfde kunstwerk, iedereen ziet iets anders.
Levendig
Hoe tochtig en donker januari ook kan zijn, het LAM houdt geen winterslaap. Integendeel. Het museum komt steeds meer tot leven. We hopen jou binnenkort ook te verwelkomen.