Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Jasper Gottlieb bij een schilderij van Robert Roest
Fotograaf: LAM

Ontmoet Jasper – onze nieuwe Collectiemanager

Het LAM is misschien geen FC Barcelona, maar net zo goed een droomplek, vindt Jasper. Inmiddels werkt hij 4 weken in het LAM als collega Publiek & Collectie. Leer hem kennen via onze 10 vragen van Proust. 

1. Wat is jouw idee van geluk?

Ik word het gelukkigst om met mensen van wie ik houd op een bijzondere plek lekker te eten.

2. Als je niet jezelf mag kiezen, wie zou je dan willen zijn?

Frenkie de Jong. Wat moet het heerlijk zijn om zo goed te kunnen voetballen.

3. Welke kunstenaar verdient meer waardering?

Koks. Je zou kunnen zeggen dat eten kunst is. Eten kan al je zintuigen prikkelen, het kan conceptueel zijn en het kan je emotioneren. Daarbij moet een kok keihard werken en het elk bordje weer opnieuw maken.

4. Wat is je favoriete karaktereigenschap?

Die heb ik niet van mezelf. Van andere mensen vind ik het fijn als ze niet te stoer doen.

5. Wat heb je vanochtend ontbeten?

Ik heb van de week granola gemaakt, maar meestal vergeet ik yoghurt te kopen. Gelukkig bedacht ik het me gisteravond en heb ik het bij een avondwinkel nog gehaald. Het bleek alleen kokos-haver-yoghurt te zijn. Ook lekker.

6. Wat is je huidige gemoedstoestand, hoe voel je je nu?

Het is nu maandagochtend, dus ik moet nog een beetje wakker worden.

7. Wat is je favoriete motto?

Se non è zuppa è pan bagnato, als het geen soep is, is het wel nat brood. Je kunt er altijd iets van maken. 

8. Wat is je grootste tekortkoming?

Mijn fietsstijl. 

9. Wat ligt er nu op je nachtkastje?

Altijd zondag van Wil Demandt. Hij is de kok der koks in Amsterdam. Zijn kookvideo’s zijn ook te gek. 

10. Wat is je lievelingseten?

Ik krijg die vraag wel vaker en ik antwoord altijd iets anders. Het ligt er heel erg aan. Maar uiteindelijk hou ik het meest van gerechten die generatie op generatie zijn doorgegeven. Of het nou de pasta van iemands moeder in Italië, een familierecept van roti met geheime specerijen of het stoofvlees van je oma is.
Als dat niet als antwoord telt dan zeg ik vandaag alles met rauwe vis. Als sashimi of met een beetje olijfolie of licht gezuurd. Allemaal lekker.

 

Beantwoord door Jasper Gottlieb op 1 november 2021. 

Laatste nieuws

Geluk zit in een klein koekje – Vier de kerstvakantie in het LAM museum

Geluk zit vaak in een klein hoekje. Én in een koekje. Deze kerstvakantie draait alles…

Lees meer
Aanwinst Magali Reus nu te zien – XXL Bonne Maman pot

Een grote sculptuur van de Nederlandse kunstenaar Magali Reus is vanaf nu te zien in…

Lees meer
We richten het museum als supermarkt in – nieuwe presentatie

Eerst je groente! Dat gold en geldt waarschijnlijk thuis aan tafel, maar net zo goed…

Lees meer
Ivo Niehe tipt LAM museum

Op zondag tipt Ivo Niehe de beste, leukste en mooiste culturele uitjes in zijn programma…

Lees meer
Junior Kijkcoaches nemen het LAM museum over

Op zondag 19 november 2023 namen 10 kinderen het LAM museum op Landgoed Keukenhof in…

Lees meer
Kies je kleur en ontdek het LAM met je Kleuren Kijk Kaart

Trek je laarzen aan en kom de herfst in en rondom het LAM museum op…

Lees meer
LAM museum krijgt Sacha Tanja Penning uitgereikt

Het LAM, het kunstmuseum op Landgoed Keukenhof in Lisse, kreeg vandaag, op vrijdag 29 september…

Lees meer
Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal bezoekt LAM museum in Lisse

De Amerikaanse ambassadeur Shefali Razdan Duggal bezocht op woensdag 27 september het LAM museum op…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren