Ga naar hoofdinhoud
Beschrijving: Iris bij haar favoriete werk in het LAM
Fotograaf: LAM

Wat doet een liefhebber van de Gouden Eeuw in het LAM?

Regelmatig versterken stagiairs het LAM team. Sinds begin juni is dat Iris. Ze stelt zich graag aan je voor.

Hallo

Ik ben Iris, de nieuwe stagiair. Ik heb ervoor gekozen om een stage te lopen in het LAM, omdat ik nog niet zo goed weet wat ik na mijn bachelor kunstgeschiedenis wil gaan doen qua vervolgstudie of werk. Binnen deze stage kan ik meekijken op meerdere plekken in het museum. Van het presenteren en beheren van de kunst tot het meedenken over de bezoekersbelevenis en de communicatie.

Toen ik het LAM als bezoeker bezocht was ik blij verrast. En niet alleen vanwege de kunst en het gebouw. Wat me vooral opviel was dat de bezoekers onderling zoveel leuke gesprekken hadden. De sfeer voelt hier anders dan ik gewend ben. Meer als thuis. Een plek waar je je vrij voelt om te zeggen wat in je opkomt.

Een vreemde combinatie

Het LAM een museum dat op het eerste gezicht niet goed bij mij past. Mijn hart ligt bij de zeventiende eeuw. Toch zijn het LAM en ik een goede match. Zo sluit de kunst aan bij twee van mijn favoriete dingen: stillevens en eten. En niets zo interessant om een link te leggen tussen de oude en nieuwe kunst. Bij een van mijn favoriete kunstwerken, een drieluik van Niek Hendrix, komt dat oude en nieuwe mooi samen. Niek laat zich namelijk inspireren door oude meesterwerken, in dit geval een zeventiende-eeuws jachtbuit van een leerling van Rembrandt.

Handen uit de mouwen

Ik viel de eerste week met mijn neus in de boter. Het was de week waarin het LAM voor het eerst een grote kunstwissel had. Werken werden van de wanden gehaald en meegegeven aan bruikleengevers, andere werken gingen naar het depot. En minstens zoveel kunstwerken kwamen ervoor terug. Wat een week! Ik heb veel kunnen zien en doen.

Ik kijk uit naar de komende weken. Misschien tot binnenkort!

Laatste nieuws

Jouw kerstgerecht in het LAM museum – Kunstwerk Tom Heerschop te zien in de kerstvakantie

Weet je nog, die kerstvakantie in 2021 die plots heel anders werd dan gedacht? Vanwege…

Lees meer
Geluk zit in een klein koekje – Vier de kerstvakantie in het LAM museum

Geluk zit vaak in een klein hoekje. Én in een koekje. Deze kerstvakantie draait alles…

Lees meer
Aanwinst Magali Reus nu te zien – XXL Bonne Maman pot

Een grote sculptuur van de Nederlandse kunstenaar Magali Reus is vanaf nu te zien in…

Lees meer
We richten het museum als supermarkt in – nieuwe presentatie

Eerst je groente! Dat gold en geldt waarschijnlijk thuis aan tafel, maar net zo goed…

Lees meer
Ivo Niehe tipt LAM museum

Op zondag tipt Ivo Niehe de beste, leukste en mooiste culturele uitjes in zijn programma…

Lees meer
Junior Kijkcoaches nemen het LAM museum over

Op zondag 19 november 2023 namen 10 kinderen het LAM museum op Landgoed Keukenhof in…

Lees meer
Kies je kleur en ontdek het LAM met je Kleuren Kijk Kaart

Trek je laarzen aan en kom de herfst in en rondom het LAM museum op…

Lees meer
LAM museum krijgt Sacha Tanja Penning uitgereikt

Het LAM, het kunstmuseum op Landgoed Keukenhof in Lisse, kreeg vandaag, op vrijdag 29 september…

Lees meer
Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren