Ga naar hoofdinhoud

Bezoek de beroemde bloemenvelden in de Bollenstreek

In de lente vind je de hele wereld in de Bollenstreek; die eindeloze bloemenvelden móét je een keer gezien hebben, ook als je niet in Nederland woont. Het is alsof de weilanden beschilderd zijn met rood, roze, lila, geel, oranje en blauw. En dan hebben we het nog niet eens over de zoete bloemgeuren. Wát een ervaring!

Tussen de beroemde tulpen

Midden tussen die wereldberoemde bloembollenvelden ligt jouw LAM museum, een nieuw kunstmuseum bomvol internationale foodart. Enthousiaste Kijkcoaches geven je tips die je anders laten kijken, horen graag over jouw ontdekkingen en zorgen dat je vol energie het museum verlaat. Het LAM is de perfecte start van jouw ontdekkingstocht door de bollenstreek!

Jouw tour door de Bollenstreek

De omgeving van het LAM museum op Landgoed Keukenhof is altijd mooi, maar natuurlijk extra bijzonder als de bloembollenvelden in bloei staan. Zo tussen maart en begin mei heb je de meeste kans op de echte bollenstreekervaring. 

Van narcissen, tulpen en dahlia’s

De narcissen en hyacinten bloeien als eerst (eind maart t/m eind april), daarna is het tijd voor de tulpen (half april t/m half mei). 

Als bonus hebben we hier op Landgoed Keukenhof nog de prachtige dahliatuin. Die bloeit van ongeveer half augustus tot half oktober.

Lentepark Keukenhof

De streek is een attractie op zich. Wij fietsen of wandelen maar wat graag in het voorjaar langs de bloemenvelden. Wil je de ervaring to the max? Bezoek dan onze wereldberoemde overburen Keukenhof. In 2024 is het park van donderdag 21 maart t/m zondag 12 mei geopend. De collega’s van Keukenhof hebben maar liefst zeven miljoen bloembollen voor jou in de aarde gestopt, in de meest fantastische patronen. Je online ticket voor Keukenhof bestel je hier

Ken je deze bloemen hotspots al?

Naast Keukenhof zijn er gloednieuwe bloemenparken in de omgeving van het LAM museum. Ben je op zoek naar een overzichtelijke bloemenervaring en een paar te gekke foto’s en selfies tussen de velden? Bezoek dan ook de Tulip Experience Amsterdam (gewoon in Lisse, op een paar minuten rijafstand van het LAM) en The Tulip Barn in Hillegom. 

Je eigen bos bloemen plukken

Neem een bos kleuren en geuren mee naar huis en bezoek net voor je weer terugrijdt een van de leuke pluktuinen. In het aangrenzende Hillegom vind je Annemieke’s Pluktuin

Slapen in een bollenschuur

Wil je je helemaal onderdompelen in de bloemen? Boek een nachtje-weg bij Bed & Breakfast De Groene Bollenschuur. Deze fantastisch verbouwde bollenschuur ligt op ongeveer 10 minuten afstand van het LAM museum, midden tussen de bloemenvelden. Marieke en Kees verwelkomen je met open armen en geven je de leukste tips over de omgeving. 

Weetjes over de bloembollenvelden

Wij van het LAM museum zijn gek op weetjes. Waarom? Misschien omdat ze je anders laten kijken naar de dagelijkse dingen om je heen. En ze zijn vaak ook nog eens de perfecte conversation starter. Onze foodart collectie heeft niets met bollen en bloemen te maken, maar als je omringd wordt door al die prachtige bloemenvelden, mag je er best induiken, toch? 

Wist je dat…

…je nooit zomaar het bloembollenveld moet inlopen?

Er is niets zo instagrammable als een kiekje tussen de tulpen. Toch kun je het beter laten. De bloemen en bloembollen zijn het brood van de kwekers. Als je het veld inloopt, vertrap je de bloemen, en erger: je kunt bacteriën en ziekten verspreiden onder de bollen. Blijf netjes aan de randen van de velden staan of bezoek een van de te gekke attracties met speciale selfie spots zoals de Tulip Experience Amsterdam en The Tulip Barn

…dat de belangrijkste fase van de bloemenvelden pas na de fraaie bloeifase is?

Die prachtige bloeiende bloemenvelden zijn slechts de voorbereiding op de oogst. Tijdens de bloei van de bloemen groeien de bollen groter en vermenigvuldigen ze zich. De bollen zijn de handel van de boeren. Daar verdienen ze hun brood mee. 

…de naam Keukenhof eigenlijk heel logisch is, maar niets te maken heeft met tulpen?

Vroeger was het landgoed waar het LAM staat, het beroemde Keukenhof bloemenpark en de omgeving een soort keuken. In dit gebied verzamelde gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haar kruiden, bessen en wild voor in haar keuken op Slot Teylingen. Met de foodartcollectie van het LAM museum, is de keuken weer een beetje terug op het landgoed.

…er elk jaar wel zeven miljoen bollen worden geplant bij lentepark Keukenhof?

En dat die zeven miljoen bollen er ook weer uit moeten? Elk jaar worden de bollen van voorjaarsbloeiers opnieuw geplant. Elk jaar oogt het beroemde lentepark anders. Wat een klus hè? En dat voor 8 weken. Na half mei sluit het lentepark weer, simpelweg omdat de bloemen daarna niet meer bloeien. 

…Keukenhof de bollen als een lasagne plant?

Ja echt, de bollen worden in verschillende lagen onder de grond gestopt. Zo zorgen de tuinexperts van Keukenhof ervoor dat er altijd bloemen bloeien als jij het park bezoekt. Als de ene is uitgebloeid, komt de volgende alweer boven de aarde uit. 

…het LAM museum niets met bloemen te maken heeft?

We zijn gek op bloemen en genieten op en top van de omringende bloembollenvelden. Maar daar houdt het op. Onze internationale kunstcollectie heeft alles te maken met voedsel en consumptie. Verwacht bij ons bonbons zo groot als voetballen, een jaar lang eten en drinken in een overweldigende installatie van porselein, een bijna eng-echte moeder met baby en boodschappen, een gigantische feesttafel waar de wijn over de glazen klotst en een XXXL-tros druiven die de ekster in je losmaakt. 

…tulpen vroeger onbetaalbaar waren?

In de 17de eeuw waren tulpen razend populair in Nederland. Een tulp kon duurder zijn dan een grachtenpand. Mensen maakten enorme winsten én gigantische verliezen.

tulpen helemaal niet zo Nederlands zijn?

Tulpen komen oorspronkelijk uit het Ottomaanse Rijk (Turkije)

…er jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen lentepark Keukenhof bezoeken?

Elk jaar bezoeken zo’n 1,3 miljoen mensen uit 100 landen onze beroemde buren, tenminste, als er geen lockdowns zijn.

Pssst, dit is een goed bewaard geheim: Zo druk het aan de overkant is, zo heerlijk rustig is het vaak op het Landgoed van Kasteel Keukenhof en het LAM museum. Wil je naar het LAM museum in het voorjaar? Let op dat de parkeerwachters je niet richting het bloemenpark sturen. Voor het museum parkeer je hier

…Landgoed Keukenhof het héle jaar open is?

Lentepark Keukenhof is acht weken per jaar geopend. Het landgoed van Kasteel Keukenhof en het LAM museum is 24/7 open, het hele jaar rond en ook nog eens gratis. Bij het LAM museum heb je een ticket met starttijd nodig. Al kun je ook rondom het museum al heel veel kunst zien. Probeer vooral ook eens het openbare voetpad dat dwárs door het LAM museum loopt. 

…er geen zwarte tulp bestaat?

Ondanks de jarenlange investeringen, bestaat er nog steeds geen zwarte tulp. Alleen in museumvorm: In hartje Lisse vind je het charmante Museum de Zwarte Tulp. Je kunt er onder andere terecht voor de geschiedenis van de Bollenstreek.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden?

Het LAM is open op:

 • Woensdag 11 – 17 uur
 • Donderdag, exclusief voor scholen. In de de vakanties ben je van harte welkom tussen 11 en 17 uur
 • Vrijdag 11 – 17 uur
 • Zaterdag 11 – 17 uur
 • Zondag 11 – 17 uur

Om je alle aandacht en ruimte te geven die je verdient, werken we met online tickets met een starttijd

Hoe kan ik tickets voor het LAM museum kopen?

Tickets zijn uitsluitend online te bestellen. Alle tickets hebben een starttijd. Je kunt zelf het soort kaartje kiezen: Een regulier ticket van 7,50 euro (volwassene) of 5 euro (kind) of de gesponsorde variant daarvan. In dat laatste geval betaal je niets. Let op, het aantal plekken is beperkt. Bekijk en boek hier de nog beschikbare dagen en tijdstippen.

Kan ik van tevoren een ticket kopen?

Jazeker, het is zelfs de enige manier om kaartjes te kopen. Het aantal plekken is beperkt. Reserveer daarom altijd van tevoren een datum en tijdstip. Wanneer je wilt, kun je je bezoek aan het LAM gesponsord krijgen. Bekijk en boek hier de nog beschikbare dagen en tijdstippen.

Kan ik met een schoolklas komen?

Ben je docent van een basisschool, middelbare school, MBO, HBO of universitaire opleiding? Neem dan contact op met onze collega Desiree Verdegaal, dverdegaal @ lammuseum.nl.  We ontvangen jouw groep graag in het LAM. Onze educatieve programma’s zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar en voor alle niveaus en richtingen.

 

Met leerlingen Natuurkunde of Nederlands naar het museum? Het kan. Bij ons draait het om het (anders) kijken. Het aanzetten van je creativiteit.

 

Rondleidingen en andere groepsbezoeken

Groepsbezoeken voor particulieren en bedrijven zijn in het LAM niet mogelijk. Als individuele bezoeker of gezin ontvangen we je met open armen op de reguliere openingsdagen. Met de Kijkcoaches op zaal en de digitale tour geven we je alle handvatten en aandacht om er onvergetelijk bezoek van te maken.

 

Mag ik dan zelf met een groep komen zonder rondleiding vanuit het LAM?

Kleine groepjes van maximaal 8 personen zijn welkom in het LAM. Kies op de website een dag en tijdslot met minimaal 8 beschikbare plekken.

Zijn er speciale tarieven voor kinderen en studenten?

Het museum is voor iedereen toegankelijk. Wie wil, kan zijn kaartje laten sponsoren. Reserveer wel altijd van tevoren online een kaartje met starttijd. Een regulier ticket kost 7,50 euro, een kinderkaartje 5 euro. Er zijn geen speciale tarieven voor studenten.

Bekijk alle vragen

Faciliteiten

Toegankelijkheid

Het museum is toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Je kunt gebruik maken van de lift. Het omliggende landgoed is op bepaalde plaatsen moeilijker begaanbaar voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Wifi

Door heel het museumgebouw is er gratis wifi. Bij binnenkomst nodigen we je direct uit op ons netwerk. Daarna krijg je op jouw eigen smartphone een persoonlijke tour die je helpt het museum te ontdekken.

Parkeergelegenheid

 • Hier kun je gratis parkeren.
 • Na een flauwe bocht op de Stationsweg zie je links de gekleurde vlaggen van Landgoed Keukenhof met WELKOM.
 • Dit is het parkeergebied van Landgoed Keukenhof en het LAM.
 • Je kunt het landgoed betreden via de wandelpoort in het houten hek (achterin links) en te voet je weg vervolgen naar het LAM.

Op het parkeerterrein kun je gratis parkeren. Je vindt de parkeerplaats hier in Google.

Tijdens evenementen kan het zijn dat het parkeerterrein vol is. In dat geval kun je parkeren op het parkeerterrein van de bloemententoonstelling, dit is vaak wel tegen betaling.

Garderobe

Er is een openbare garderobe en er zijn kluisjes.

Met de auto

Vanaf de A4

 • Vanaf A4 afslag Nieuw Vennep/Hillegom/Lisse.
 • Volg de N207 in diezelfde richting.
 • Aan het eind van de N207 linksaf richting Lisse N208.
 • Op de tweede rotonde rechtsaf richting Langevelderslag (Stationsweg).
 • Het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof ligt na 500 meter aan je linkerhand.

Vanaf de A44

 • Vanaf de A44 afslag 3 Noordwijkerhout/Lisse.
 • Volg de N208 voor 5,5 km richting Lisse.
 • Neem de derde afslag op de rotonde richting Langevelderslag (Stationsweg).
 • Het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof ligt na 500 meter aan je linkerhand.

Vanaf de N206

 • Vanaf de N206 neem afslag Lisse.
 • Vervolg de route naar Lisse.
 • Na 2,7 km ligt het parkeerterrein van Landgoed Keukenhof aan je rechterhand.

Video’s

In een oogopslag zien hoe je moet rijden? Bekijk dan deze video’s.

Met het openbaar vervoer

Het museum is wat lastiger bereikbaar met het openbaar vervoer. Mocht je met het openbaar vervoer komen, raadpleeg dan 9292.nl of arriva.nl voor de actuele reisinformatie. Vanaf halte Keukenhofdreef is 15 minuten lopen naar het LAM.

Bezoekadres

Postadres

Contact

Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren