Ga naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Het LAM komt voort uit de VandenBroek Foundation die kunst toegankelijk wil maken voor een breed publiek. Het LAM nodigt je uit op ontdekkingstocht te komen en plezier te beleven aan kunst.

Op verrassende wijze beleef je schilderijen, beelden, foto’s, installaties, video’s en digitale kunstwerken. Elk werk heeft iets met voedsel of consumptie te maken. Kunstkennis is niet nodig, jouw kijkervaring staat centraal. Het LAM is leuk voor nieuwsgierige mensen van 7 tot 107 jaar. We overladen je niet met informatie maar prikkelen je de kunst echt te bekijken. Een open blik en lol hebben in het kijken, daar draait het om. Voor wie zin heeft, is er een digitale tour op je eigen smartphone. De medewerkers helpen je ook graag.

Veelgestelde vragen

Bezoek

Wat zijn de openingstijden?

Het LAM is open op:

  • Woensdag 10 – 17 uur
  • Vrijdag 10 – 17 uur
  • Zaterdag 10 – 17 uur
  • Zondag 10 – 17 uur

In vakanties zijn we extra geopend op de donderdagen.

Om alle bezoekers een prettige tijd in het LAM te geven, werken we met tickets met starttijd. Bekijk en reserveer hier de beschikbare plekken. Dagen en tijdstippen die volgeboekt zijn, zijn niet meer aanklikbaar.

In vakanties zijn we vaak extra dagen open. Bij de tickets vind je altijd de actuele openingsdagen.

Hoe kan ik tickets kopen?

Tickets zijn uitsluitend online te bestellen. Alle tickets hebben een starttijd. Je kunt zelf het soort kaartje kiezen: Een regulier ticket van 7,50 euro (volwassene) of 5 euro (kind) of de gesponsorde variant daarvan. In dat laatste geval betaal je niets. Let op, het aantal plekken is beperkt. Bekijk en boek hier de nog beschikbare dagen en tijdstippen.

Kan ik van tevoren een ticket kopen?

Jazeker, het is zelfs de enige manier om kaartjes te kopen. Het aantal plekken is beperkt. Reserveer daarom altijd van tevoren een datum en tijdstip. Wanneer je wilt, kun je je bezoek aan het LAM gesponsord krijgen. Bekijk en boek hier de nog beschikbare dagen en tijdstippen.

Kan ik met een Museumkaart of ICOM kaart het museum bezoeken?

De Museum- en ICOM kaart zijn niet geldig. Wanneer je wilt, kun je je bezoek aan het LAM gesponsord krijgen. Reserveer op onze website een datum en tijdstip. De gesponsorde kaartjes vind je tussen de andere tickets staan, je betaalt dan niets. Alle tickets hebben een starttijd en kaarten zijn alleen online te boeken.

Zijn er speciale tarieven voor kinderen en studenten?

Het museum is voor iedereen toegankelijk. Wie wil, kan zijn kaartje laten sponsoren. Reserveer wel altijd van tevoren online een kaartje met starttijd. Een regulier ticket kost 7,50 euro, een kinderkaartje 5 euro. Er zijn geen speciale tarieven voor studenten.

Kan ik een ticket in het museum kopen?

Nee, wij hebben geen kassa of ticketssysteem in het museum. Tot een half uur voorafgaand aan een starttijd, kan bij beschikbaarheid, zelf online een ticket besteld worden. Kom je spontaan langs? Dan kunnen we je helaas geen garantie geven om het museum te bezoeken.

Ik heb een ticket gekocht, maar ik kan toch niet komen. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Het retourneren of annuleren van een of meerdere tickets is alleen mogelijk tot 1 week voorafgaand aan je gereserveerde starttijd. Wijzigen van een ticket kan via de link in de bevestigingsmail en je ticket annuleren kan enkel via onze ticketpartner Ticketcounter: info@ticketcounter.nl

De kosten voor het wijzigen of annuleren van een tickets zijn 2,50 euro per betaling.

Is er een garderobe of zijn er kluisjes?

Er is een openbare garderobe en er zijn kluisjes.

Mag ik fotograferen?

Leuk dat je jouw ervaring in het LAM wil vastleggen. Om de kunst en je medebezoekers te beschermen, is fotograferen alleen toegestaan zonder statief of selfiestick.

Je kunt je foto’s met ons delen via Instagram @lam_museum en #lammuseum

Neem voor persfoto’s en professionele foto- en filmopnamen contact op met de afdeling Marketing & Communicatie, fbudding@lamlisse.nl.

Hoe lang duurt een gemiddeld bezoek?

Wij denken dat een optimaal bezoek ongeveer 45 minuten duurt. In die drie kwartier kun je een paar voor jou geselecteerde kunstwerken goed bekijken. Misschien wil je het museumbezoek combineren met een wandeling op het Landgoed of door het Keukenhofbos. We zien liever dat de je na een kort bezoek fris en geïnspireerd naar buiten gaat dan moe en murw geslagen. En natuurlijk hopen we je weer terug te zien om de rest van de collectie te komen bekijken.

Wil je langer in het museum genieten van de kunst? Dat mag natuurlijk! Je bepaalt altijd zelf hoe lang je blijft. We sluiten om 17 uur.

Ik heb een account aangemaakt om mijn favoriete kunstwerken uit het museum op te slaan. Waar kan ik inloggen?

Helaas is deze functie tijdelijk niet beschikbaar, we werken aan een oplossing.

Tijdens je tour door het museum heb je misschien niet alle rust om de filmpjes en andere informatie te bekijken. Vink ze aan als ‘favoriet’ en log later hier in om de werken opnieuw te beleven.

Kan ik een rondleiding reserveren?

Het LAM organiseert geen rondleidingen of andere groepsbezoeken voor particulieren en bedrijven.

 

Altijd een VIP behandeling

Het LAM biedt iedere bezoeker veel handvatten om anders en met aandacht naar de kunst te kijken. Zo zijn onze medewerkers proactief aanwezig. Zij geven graag kijktips, kijkuitdagingen of vertellen je meer over de kunstwerken, het gebouw en de visie van het LAM. Voor wie wil is er een gratis digitale tour beschikbaar op de eigen telefoon. Een rondleiding of ander groepsprogramma biedt daarom geen extra verdieping of exclusiviteit.

 

Onderwijs

Groepen uit het onderwijs ontvangen we graag.  Neem contact op met Desirée Verdegaal via info@lamlisse.nl. Onze educatieve programma’s zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar en voor alle niveaus en richtingen.

 

Kunnen er dan ook geen andere groepen komen? Nee, helaas. We ontvangen echt alleen groepen uit het onderwijs. Wat we doen, doen we graag goed. Door ons tijdens reguliere openingstijden te richten op individuele bezoekers en daarbuiten op schoolgroepen, kunnen we onze gasten optimaal bedienen.

 

Mag ik dan zelf met een groep komen zonder rondleiding vanuit het LAM?

Kleine groepjes van maximaal 10 personen zijn welkom in het LAM. Kies op de website een dag en starttijd met minimaal 10 beschikbare plekken.

Kan ik met een schoolklas komen?

Ben je docent van een basisschool, middelbare school, MBO, HBO of universitaire opleiding? Neem dan contact op met Desirée Verdegaal via info@lammuseum.nl. We ontvangen jouw groep graag in het LAM. Onze educatieve programma’s zijn geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar en voor alle niveaus en richtingen.

 

Met leerlingen Natuurkunde of Nederlands naar het museum? Het kan. Bij ons draait het om het (anders) kijken. Het aanzetten van je creativiteit.

 

Rondleidingen en andere groepsbezoeken

Groepsbezoeken voor particulieren en bedrijven zijn in het LAM niet mogelijk. Als individuele bezoeker of gezin ontvangen we je met open armen op de reguliere openingsdagen. Met de proactieve medewerkers op zaal en de digitale tour geven we je alle handvatten en aandacht om er onvergetelijk bezoek van te maken.

 

Mag ik dan zelf met een groep komen zonder rondleiding vanuit het LAM?

Kleine groepjes van maximaal 10 personen zijn welkom in het LAM. Kies op de website een dag en tijdslot met minimaal 10 beschikbare plekken.

Wat is De Kijktelefoon?

De Kijktelefoon is een ouderwets leuk telefoongesprek met een verfrissend effect. Met onze telefonische service helpen we je thuis anders te kijken, net als in het museum. Lees hier of het iets voor je is en hoe het werkt.

Check vooral ook even ons Thuis Museum

Mijn bezoek was niet wat ik ervan verwachtte. Wat nu?

Wat vervelend. We doen ons uiterste best iedereen hartelijk te ontvangen en blij en geïnspireerd uit te zwaaien. We horen heel graag via info@lamlisse.nl hoe jouw bezoek was. Zo kunnen we onszelf en onze service blijven verbeteren.

Was je juist wel tevreden? Dat horen we natuurlijk ook graag.

Kinderen

Vanaf welke leeftijd is het leuk voor kinderen?

Het aanbod richt zich op kinderen die kunnen lezen. Een bezoek is daarom leuk voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Jongere kinderen zijn van harte welkom, maar er is geen op maat gemaakt aanbod beschikbaar.

Is het toegestaan om een kinderwagen of buggy mee te nemen in het museum?

Kinderwagens, buggy’s en draagzakken zijn toegestaan.

Faciliteiten

Is er wifi?

Door heel het museumgebouw is er gratis wifi. Bij binnenkomst nodigen we je direct uit op ons netwerk. Daarna krijg je op jouw eigen smartphone een persoonlijke tour die je helpt het museum te ontdekken.

Is het museum toegankelijk met een rolstoel?

Het museum is toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Je kunt gebruik maken van de lift. Het omliggende landgoed is op bepaalde plaatsen moeilijker begaanbaar voor rolstoel- en rollatorgebruikers.

Is er een restaurant in het museum?

Nee, in het LAM is geen horecagelegenheid. Op 75 meter afstand van het museum op Landgoed Keukenhof vind je Restaurant De Hofboerderij (beperkt open). Je kunt iedere dag terecht bij restaurant Het Tussenstation, op 12 minuten lopen vanaf het museum. Voor rust, ruimte en lekker eten bezoek je Landgoed Tespelduyn. In het centrum van Lisse zijn ook veel gezellige plekken.

Is er een museumwinkel?

Er is geen museumwinkel in het museum.

Kan ik een zaal huren?

In het LAM kun je geen zaal huren. Voor exclusieve ontvangsten verwijzen we je graag naar Kasteel Keukenhof en Het Tussenstation.

Ik ben iets verloren of vergeten. Hoe kan ik erachter komen of het is gevonden?

Wat vervelend. Stuur een berichtje naar info@LAMlisse.nl, hopelijk kunnen wij je verder helpen.

Bereikbaarheid

Is het museum goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Het museum is wat lastiger bereikbaar met het openbaar vervoer. Mocht je met het openbaar vervoer komen, raadpleeg dan 9292.nl of arriva.nl voor de actuele reisinformatie. Vanaf halte Keukenhofdreef is 15 minuten lopen naar het LAM.

Is er een plattegrond van het Landgoed Keukenhof?

Onderaan deze pagina vind je een plattegrond van Landgoed Keukenhof.

Waar kan ik parkeren?

Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats van Landgoed Keukenhof. Je herkent de parkeerplaats aan de grote vlaggen met daarop ‘Kasteel Keukenhof’ aan de kant van de weg.

Bekijk de parkeerplaats in Google.

Is er een fietsenstalling?

Op de parkeerplaats van Landgoed Keukenhof staan enkele fietsenrekken. Fietsen is niet toegestaan op het landgoed.

Hoe kom ik bij het museum?

Kijk op Google voor een optimale routebeschrijving. Je kunt je auto of fiets kwijt op het parkeertrein van Kasteel Keukenhof & LAM museum.

Back To Top
Het LAM gebruikt cookies en scripts van Google om jouw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we na aparte toestemming cookies en scripts van Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Als je wilt aanpassen welke cookies en scripts we mogen gebruiken, kunt je hiernaast/hieronder uw instellingen wijzigen.
Annuleren