/
Veelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen

Bezoek

Een regulier kaartje voor het LAM museum kost 7,50 euro, voor een kind zelfs maar 5 euro. Dat is flink lager dan in andere musea. Het LAM museum komt voort uit de VandenBroek Foundation. Deze stichting wil graag het plezier van kunst doorgeven. Dankzij de missie van de stichting, kunnen we de toegangsprijzen laag houden. Daarmee is het museum voor een breed publiek toegankelijk. Je kunt zelfs kosteloos komen: met de gesponsorde tickets betaal je niets.
Wij denken dat een optimaal bezoek maximaal een uur duurt. In dat uur kun je veel ontdekken en ga je fris en vol energie weer naar buiten. Heb je dan alles gezien? Onmogelijk! We adviseren je een paar kunstwerken goed te bekijken en de rest voor later te bewaren. Natuurlijk ben je vrij om langer te blijven. We sluiten om 17 uur. Gemiddeld bezoeken mensen het LAM museum in 1,5 uur.
De ICOM-kaart is niet geldig in het LAM museum. We werken met een eigen prijssysteem. Met een regulier kaartje sponsor jij de kunst en een andere bezoeker, met een gesponsord ticket, wórd jij gesponsord. Zo kun je het museum altijd kosteloos bezoeken, of je nu wel of geen ICOM-kaart hebt. Er zijn geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras. We zijn er gewoon graag voor iedereen. Regulier of gesponsord: je hebt altijd een ticket met starttijd nodig. Je tickets bestel je gemakkelijk en snel via de website.

Het LAM museum is open op:

Woensdag 10 – 17 uur
Vrijdag 10 – 17 uur
Zaterdag 10 – 17 uur
Zondag 10 – 17 uur

In vakanties zijn we extra geopend op de donderdagen.

Om alle bezoekers een prettige tijd in het LAM te geven, werken we met tickets met starttijd. Bekijk en reserveer de beschikbare plekken op onze website. Dagen en tijdstippen die volgeboekt zijn, zijn niet meer aanklikbaar.

In vakanties zijn we vaak extra dagen open. Bij de tickets vind je altijd de actuele openingsdagen.

Je kunt je tickets tot 24 uur van tevoren wijzigen. In de mail met je tickets zit een link naar je eigen Online Omgeving. Via die link kun je je kaartjes verzetten.
Het LAM museum ligt op Landgoed Keukenhof in Lisse, aan de overkant van de wereldberoemde bloemententoonstelling Keukenhof. We zijn goede buren, maar hebben inhoudelijk niets met elkaar te maken. Waar Keukenhof in korte tijd 1,4 miljoen bezoekers ontvangt, zijn wij het hele jaar open voor een beperkt aantal bezoekers. Met de beperkte capaciteit, kunnen we bijzonder veel persoonlijke aandacht geven. Het LAM museum en Landgoed Kasteel Keukenhof hebben een aparte parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren.
In het LAM museum hebben alle kunstwerken iets te maken met eten, drinken of winkelen. Gewone onderwerpen, bijzonder verbeeld. Het LAM museum heeft de grootste foodart collectie in de wereld.
Met de gesponsorde tickets kun je kosteloos het museum bezoeken. Partners van het LAM museum bekostigen graag jouw bezoek. De gesponsorde tickets zijn voor iedereen te bestellen op de website. Jij bepaalt wie er betaalt. Zo is het LAM museum voor iedereen toegankelijk.
Hulphonden zijn welkom in het LAM. Andere honden zijn niet toegestaan in het museum, ook niet als ze in een tas of mandje zitten.
Op donderdagen zijn we exclusief open voor scholen die bij ons gereserveerd hebben. Een regulier bezoek is dan niet mogelijk. In de schoolvakanties zijn we wel gewoon open voor regulier publiek. Deze donderdagen vind je in de agenda van de tickets.
Ja, voor een bezoek aan het LAM museum heb je altijd een ticket met starttijd nodig. Deze tickets zijn alleen via de website te bestellen. We werken met tickets met starttijden zodat het nooit te druk is en je nooit voor een kunstwerk hoeft te dringen. Met de starttijden en beperkte capaciteit krijg je de rust en aandacht die je verdient. Je kunt een ticket kort van tevoren bestellen, tot 15 minuten voor je gewenste starttijd (mits er plaats is).
We werken met tickets met starttijden zodat het nooit te druk is en je nooit voor een kunstwerk hoeft te dringen. Met de starttijden en beperkte capaciteit krijg je de rust en aandacht die je verdient.
Tickets voor het LAM museum bestel je altijd online via onze website. Dat kan tot 15 minuten van tevoren, mits er plek is. We hebben geen kassa in het museum.
De VIP-kaart van de VriendenLoterij is niet geldig in het LAM museum. We werken met een eigen prijssysteem. Met een regulier kaartje sponsor jij de kunst en een andere bezoeker, met een gesponsord ticket, wórd jij gesponsord. Zo kun je het museum altijd kosteloos bezoeken, of je nu wel of geen VIP-kaart hebt. Er zijn geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras. We zijn er gewoon graag voor iedereen. Regulier of gesponsord: je hebt altijd een ticket met starttijd nodig. Je tickets bestel je gemakkelijk en snel via de website.
De Museumkaart is niet geldig in het LAM museum. We werken met een eigen prijssysteem. Met een regulier kaartje sponsor jij de kunst en een andere bezoeker, met een gesponsord ticket, wórd jij gesponsord. Zo kun je het museum altijd kosteloos bezoeken, of je nu wel of geen Museumkaart hebt. Er zijn geen kleine lettertjes of addertjes onder het gras. We zijn er gewoon graag voor iedereen. Regulier of gesponsord: je hebt altijd een ticket met starttijd nodig. Je tickets bestel je gemakkelijk en snel via de website.
Het LAM museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Met onze lift kun je alle zalen bereiken. We hebben twee rolstoelen te leen die ook als rollator te gebruiken zijn. Wil je zeker zijn van een rolstoel of rollator? Bel of mail dan even van tevoren en geef aan op welke dag en welk op tijdstip we de rolstoel of rollator voor je kunnen vrijhouden.
Leuk dat je interesse hebt in ons LAM museum! Het museum is op z’n best als mensen samen op ontdekkingstocht gaan, natuurlijk met hulp van onze Kijkcoaches. Het museum is bij uitstek geschikt voor families, stellen en andere kleine gezelschappen. Een bezoek met een grote groep (meer dan 10 personen tegelijk) is niet mogelijk in het LAM museum, met uitzondering van schoolklassen.
Het LAM museum heeft een bijzonder programma voor basisscholen. Bekijk alvast onze onderwijspagina of neem contact op met collega Desiree via info@lammuseum.nl.
Je kunt makkelijk en gratis parkeren op de parkeerplaats van Kasteel Keukenhof en het LAM museum. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het museum.

Faciliteiten

Het LAM museum is goed toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Met onze lift kun je alle zalen bereiken. We hebben twee rolstoelen te leen die ook als rollator te gebruiken zijn. Wil je zeker zijn van een rolstoel of rollator? Bel of mail dan even van tevoren en geef aan op welke dag en welk op tijdstip we de rolstoel of rollator voor je kunnen vrijhouden.
Leuk dat je aan het LAM denkt voor jouw evenement, vergadering of fotoshoot. Helaas zijn de museumzalen niet te huur. Andere ruimtes zoals vergaderzalen, zijn er niet. Het museum is gebouwd voor bezoekers; we zijn zo vaak en veel mogelijk open voor families en andere kleine particuliere gezelschappen.
Er is een openbare garderobe en er zijn kluisjes. De kluisjes werken met een zelf te bedenken cijfercode.
In het LAM museum is geen horecagelegenheid. Op 75 meter afstand van het museum op Landgoed Keukenhof vind je Restaurant De Hofboerderij. Je kunt ook terecht bij restaurant Het Tussenstation, op 12 minuten lopen vanaf het museum. Voor rust, ruimte en lekker eten bezoek je Landgoed Tespelduyn. In het centrum van Lisse zijn ook veel gezellige plekken.
Je kunt makkelijk en gratis parkeren op de parkeerplaats van Kasteel Keukenhof en het LAM museum. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het museum.

Bereikbaarheid

Je kunt makkelijk en gratis parkeren op de parkeerplaats van Kasteel Keukenhof en het LAM museum. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het museum.

Families & scholen

Het LAM museum heeft een bijzonder programma voor basisscholen. Bekijk alvast onze onderwijspagina of neem contact op met collega Desiree via info@lammuseum.nl.

Parkeren?

Gratis & op loopafstand

Parkeergebied van Landgoed Keukenhof

Keukenhof 14

2161 AN Lisse

Nu gesloten

10:00 -

17:00

Openingstijden

Op deze dagen ben je van harte welkom
Woensdag

10:00 -

17:00

Donderdag
Exclusief open voor scholen

10:00 -

17:00

Vrijdag

10:00 -

17:00

Zaterdag

10:00 -

17:00

Zondag

10:00 -

17:00

Op de donderdag zijn we exclusief open voor scholen, behalve in de schoolvakanties.

Bijzondere

Openingstijden

Donderdagen, speciaal voor scholen

De donderdagen reserveren we speciaal voor schoolklassen. We leiden basisschoolkinderen op tot LAM-trainees en LAM-experts.

Vakanties & feestdagen

In de schoolvakanties zijn we extra geopend op de donderdagen voor reguliere bezoekers. Je vindt de beschikbare dagen en starttijden altijd in onze ticketshop.

Bijzondere dagen:

  • We zijn extra open op donderdag 18 en 25 juli & donderdag 8, 15, 22 en 29 augustus
  • I.v.m. Castlefest op het landgoed, is het LAM gesloten op 31 juli, 1, 2, 3 en 4 augustus

Uitsluitend tickets met starttijd

Zodat je alle tijd en aandacht krijgt die je verdient
Voor een bezoek aan het LAM museum heb je altijd een ticket met starttijd nodig. Je kunt een ticket tot 15 minuten voor je bezoek boeken, mits er plek is. Een geboekt ticket kun je tot 24 uur van tevoren wijzigen.

Collectie

Wat kun je bij ons

zien?

Met 3D beelden, installaties, schilderijen, geluidskunstwerken en digitale kunst, is de collectie van het LAM museum divers. Alle kunstwerken hebben één ding gemeen: ze gaan over alledaagse onderwerpen zoals eten, drinken en winkelen. Het LAM museum heeft de grootste foodart collectie in de wereld.

scroll verder

Tom Friedman
Koos Buster
Erwin Olaf
Yinka Shonibare
Kim Habers
Folkert de Jong
Activiteiten

scroll verder

Proef een kunstwerk

Wat gebeurt er als je smaken toevoegt aan de kunstwerken?

Juli Augustus
2024

Het geluid van feest aan tafel

Word onderdeel van een kunstwerk

Januari Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
2024 2025

Bingo!

Een heel persoonlijk potje Bingo

Geheel
2024

Tips van de Kijkcoaches

Krijg kijktips op maat

Geheel
2024

Activiteiten

Wat kun je bij ons

doen?

In het LAM museum voegen we elke keer iets bijzonders toe aan je bezoek. Altijd verrassend en altijd om jou een bijzondere blik te geven op de kunstwerken en je eigen leven.
Kijkcoaches

Wie kun je bij ons

ont­moeten?

De Kijkcoaches in het LAM museum maken van ieder bezoek maatwerk. Ze zorgen voor dat ene beetje extra waardoor de kunst tot leven komt.

Kijkcoaches geven tips, prikkelen je anders te kijken en luisteren graag naar de ontdekkingen en associaties van jou.

scroll verder

Nina
Gus
Lottie
Neeltje
Milly
Bas

Het kunstwerk

dat altijd te bewonderen is

Sommige bezoekers noemen het gebouw het mooiste kunstwerk van het LAM. Arie Korbee ontwierp een museum dat tussen de boomtoppen lijkt te zweven.

Gewoon

Bijzondere bezoeken

We kunnen je van alles vertellen, maar uiteindelijk telt alleen wat jij van ons vindt. Dit zeggen jullie over ons.
Claudia PetersClaudia Peters
11:47 30 Oct 23
Zo leuk. Mooi gebouw onder architectuur, gevarieerd aanbod, lekker fleurig. Ik... blijf mij positief verrassen. Ga hier vaker heen. Aansluitend met een wandeling door het bos.lees verder
Peter DijtPeter Dijt
17:57 29 Oct 23
Goed museum van 'Dirk' over.... (ik zal het niet verklappen) past ook niet in... de stijl van het museum. Geen infobordjes aan de muren, maar met de aardige kijkcoaches kom je een eind. Start met de lift omhoog naar de derde etage en loop rustig terug. Prima.Er is geen horeca. Maar vlakbij is er het cafetaria van kasteel Keukenhof.lees verder
Arthur van den BoornArthur van den Boorn
08:32 29 Oct 23
Erg leuk museum met verrassende kunst in een leuke omgeving. Top voor kids
Pennie Arbouw-HeimansPennie Arbouw-Heimans
06:55 29 Oct 23
Wat een verrassing! En zulke fijne gezellige hosts waar je een heerlijk gesprek... over kunst mee kan aangaan en die echt geïnteresseerd in je zijn en tijd voor je hebben! Aanrader, we gaan zeker weer n keer mini vakantie-een (ook voor t gebouw en de omgeving: dikke aanrader).lees verder
Corrie LoogmanCorrie Loogman
14:17 23 Oct 23
Prachtig modern gebouw met veel licht. Een heldere uitleg bij binnenkomst over... de collectie en de unieke wijze waarop bezoekers antwoord kunnen krijgen op vragen.Op de verschillende verdiepingen waren kijkcoaches die enthousiast en kundig uitleg gaven.Een aanrader.lees verder
naomi plaatnaomi plaat
21:04 28 Sep 23
Veelzijdig, verrassend en gewoon leuk - voor iedereen!Prachtig museum,... vriendelijk ontvangst, prettige sfeer, en veelzijdige collectie.Interactie met de kijkcoaches is een unieke toegevoegde waarde. Toegang is spotgoedkoop dus hebben wij extra sponsor bedrag gegeven.Mooi park met ook een kasteel, bloementuin en weiland, beelden en restaurant de hofboerderij.Heerlijke middag gehad in Lisse.Makkelijk en gratis parkeren. Schone toiletten. Kluisjes. Vooraf tijdslot reserveren is wel handig.lees verder
Jelle WestraJelle Westra
15:06 27 Sep 23
Geweldig leuk museum! Geen hoogdraverij, maar aansprekende eigentijdse... kunstwerken die je verrassen en intrigeren. Prima app om meer te weten te komen over de kunstwerken. Maar nog leuker is het om in gesprek te raken met de verschillende enthousiaste medewerkers die overal rondlopen. Als je de tijd hebt kun je hier makkelijk 1 a 2 uur rondbrengen. Het is een prachtig gebouw in een mooie groene setting waar je leuk kunt wandelen.lees verder
Neeltje van der WoudenNeeltje van der Wouden
13:17 18 Sep 23
Het LAMmuseum is een verborgen parel! Wat een prachtige collectie in een licht... modern gebouw op een geweldig mooi landgoed. Een warm welkom bij binnenkomst en je word in iedere zaal vriendelijk en op verfrissende wijze te woord gestaan door de Kijkcoaches. Hier gaat het om anders en écht kijken. Wat doet de kunst met mij? Dat levert interessante en inspirerende gesprekken op! Een aanrader voor jong en oud!lees verder
Richard WeringRichard Wering
06:54 22 Jul 23
Het is een fantastisch museum. De medewerkers doen hun best om met jou de... kunst te beleven. We hadden inspirerende gesprekken over kunst. Je voelt je welkom.De kunst is van hoge kwaliteit, zeer goede kunstwerken soms van belangrijke kunstenaars. De keuze van het werk heeft als thema voedsel of de consumptiemaatschappij. Het is toegankelijke kunst, die je toch aan het denken zet. Anders doen de medewerkers of de interactieve app het wel.Niet twijfelen gewoon gaan ervaren.lees verder
Claudia PetersClaudia Peters
11:47 30 Oct 23
So funny. Beautiful architectural building, varied offering, nice and colorful.... I continue to be positively surprised. Go here more often. Followed by a walk through the forest.lees verder
Pennie Arbouw-HeimansPennie Arbouw-Heimans
06:55 29 Oct 23
What a surprise! And such wonderful, friendly hosts with whom you can have a... wonderful conversation about art and who are really interested in you and have time for you! Recommended, we will definitely go for a mini holiday again (also for the building and the surrounding area: highly recommended).lees verder
Willem JanssenWillem Janssen
17:02 28 Sep 23
LAM is a beautiful museum with a wonderful, modern art collection around the... theme of food. The approach of the "spectator coaches" is great, you learn a lot more than usual, and you have to ask the right questions. The visit to LAM takes a good hour and if you add the sculpture garden two hours. We came with a group of 22 and we were split into three groups (maximum of 10 people can enter at a time). Everyone enjoyed it and the rest of the day we kept on talking about what we had seen.lees verder
Liz NixonLiz Nixon
11:50 15 Aug 23
Great museum, very friendly and helpful staff. The current expo themed around... food showing all sorts of weird and wonderful items, and being able to sample some of the icecream afterwards was a treat.Set in the beautiful location of Keukenhof Castle, you can go for a walk around the gardens while you are there. I will definitely visit again.lees verder
Madzia KoseńczukMadzia Koseńczuk
06:32 20 Jun 23
Very unique museum ? based on consumerism. Each artwork is amazing and worth... thinking of ?lees verder
Maarten de GrootMaarten de Groot
20:07 08 Apr 23
Awesome museum! It starts with the beautifully architecture of the building,... but then the central theme of food & consumption, the very visually appealing art and the whole concept of "just walk around and have a chat with us, or we with you" instead of endless signs turns this into an experience that myself and my 4 year old son absolutely loved!lees verder
marceline suijsmarceline suijs
17:07 09 Jan 23
Very interesting art. A mixed collection with something to everybody’s liking.... I love the way there are no signs and you have to connect with the museum staff if you want to know more about the art. Like with the artwork, you connect easier with some than others, so also on a social level very interesting. A place for everybody!lees verder
js_loader

Vind jouw soulmate

In het LAM museum

Ze zeggen dat iedereen een soulmate heeft; een persoon waarbij alles op z’n plek valt. Zou dat ook voor de kunst gelden? Is er een kunstwerk dat jóu laat shinen? Wij geloven van wel.

Gewoon

Bijzonder nieuws

Als nieuwsgierig museum zijn we gek op nieuws. Met een beetje geluk heb je er zo weer een nieuw perspectief bij.
Nieuws

scroll verder

Deze boterhammen werden kunstwerken - ook die van Sietske
LAM museum bij Qmusic
Het geluid van ... feest!
Tweede Pinksterdag extra open (we hebben een verrassing voor je!)
Atelier van Lieshout - dwarsliggen of herkauwen?
LAM met Yinka Shonibare bij Man en Kunst te zien